Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Otvorena izložba fotografija u Ljubljani: Hrvatska – tamo gdje jedra pričaju priče

Izložba fotografija pod nazivom „Hrvatska – tamo gdje jedra pričaju priče“ otvorena je u Ljubljani na Krakovskom nasipu 12. travnja, a posjetitelji će do 10. svibnja 2023. moći pogledati dvadeset dvije fotografije dimenzija 180 x 120 cm, većinom snimljenih na ljetnim festivalima i susretima tradicijskih barki. Organizatori izložbe su Udruga za promicanje hrvatske maritimne baštine Cronaves iz Splita i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji.
 
Izložba posvećena moru, otocima, brodogradnji, ljudima i brodovima povezala je sva mjesta Jadranske obale, a nastala je kao želja da se naglasi uloga drvenih brodova u povijesti dalmatinskih mjesta, njihov utjecaj u oblikovanju hrvatske maritimne kulture i baštine te da se iskaže potreba organizacije kulturnih manifestacija s tematikom hrvatskog tradicijskog broda.
Autori fotografija su članovi Udruge za promicanje hrvatske maritimne baštine Cronaves iz Splita koji su samostalno i skupno izlagali na raznim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.
Generalni pokrovitelj je ACI d.d., a partner izložbe je “Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre”.

Pisane vijesti