Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Otvoren 2. poziv za inovativne poslovne ideje u okviru projekta Challenge to Change

Gospodarski subjekti iz Bosne i Hercegovine i Švedske s inovativnim poslovnim idejama, proizvodima ili uslugama koje mogu dovesti do povećanja konkurentnosti, smanjenja nezaposlenosti, i održivog društveno-ekonomskog razvitka u BiH, imaju novu priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru Drugog poziva za prijavu inovativnih poslovnih ideja.
Za potencijalne aplikante na raspolaganju je proračun u iznosu od 480.000,00 eura , a rok za dostavu aplikacija je 22. svibanj 2023. godine do 16 sati.
Za potencijalne korisnike iz kategorije startup-a, koji su registrirani najmanje 6 mjeseci, a najduže dvije godine, predviđen je maksimalni iznos granta do 10.000,00 eura, dok je za korisnike iz kategorije zrelih gospodarskih subjekata do 250 zaposlenih, koji posluju dvije i više godina, maksimalan iznos grant sredstava do 30.000,00 eura.  Aplikanti su obvezni osigurati i minimalno sudjelovanje od 50 posto ukupne vrijednosti predloženog projekta. Razdoblje implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci.
Mogućnost prijave na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sustav za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba, gdje je dostupan i Vodič, koji je sastavni dio Aplikacijskog paketa. Aplikacije koje budu dostavljene putem pošte (tiskana forma), putem faksa ili na neki drugi način, neće biti razmatrane, niti će biti predmet ocjenjivanja.
Projekt Challenge to Change 3.0 je trogodišnji projekt ukupne vrijednosti 3 milijuna eura, koji financira Kraljevina Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u suradnji sa Agencijom za razvoj poduzeća EDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Pisane vijesti