Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održana 1. godišnja skupština Hrvatskoga poslovnog kluba u Bosni i Hercegovini

Hrvatski poslovni klub osnovan je u svibnju 2022. na inicijativu Hrvatske gospodarske komore uz podršku Veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu, s namjerom okupljanja poslovnih subjekata iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine oko zajedničkih ciljeva unaprjeđenja poslovanja i gospodarske suradnje. Prva redovna godišnja Skupština Hrvatskog poslovnog kluba u BiH na kojoj se okupila većina članova, održana je 30. ožujka 2023. godine u Mostaru.
Skupštini su prezentirane provedene aktivnosti tijekom prve godine postojanja kluba, nakon kojih su usvojeni izvještajni dokumenti za 2022. Uz godišnje izvješće o radu, Skupština je usvojila i financijsko izvješće za 2022., usvojen je dokument pod nazivom Poslovnik o radu skupštine. Po provedenoj proceduri propisanoj Statutom, donesena je i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Hrvatskog poslovnog kluba. Nakon prezentiranih prijedloga i provedenog glasovanja, Skupština Hrvatskog poslovnog kluba jednoglasno je izabrala novo čelništvo Kluba.
Za predsjednika Hrvatskog poslovnog kluba izabran je Nikica Pažin, ministar savjetnik u Uredu Hrvatske gospodarske komore pri Veleposlanstvu Republike Hrvatske u BiH. Damir Đogić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja d.d. Mostar izabran je za potpredsjednika Hrvatskog poslovnog kluba, a Slavko Sić, predsjednik Uprave i direktor HoldINA & Energopetrol Sarajevo izabran je za novog člana Upravnog odbora u sastavu kojeg su i Igor Manjić, direktor Podravke d.o.o. Sarajevo i Slaven Pehar, direktor Školske naklade d.o.o. Mostar.

Pisane vijesti