Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Air Transat letjet će i u ovoj sezoni na ruti Toronto-Zagreb

Od 2019. zrakoplovna kompanija Air Transat letjela je tri puta tjedno za Zagreb, a kao razlog uvođenju dodatnih linija bio je veliki interes putnika i turista iz Kanade za Hrvatsku. Tijekom 2020. i 2021. godine navedena linija, radi covid mjera je bila ukinuta te je ponovno uvedena 2022. godine. Od 8. svibnja 2022. do završetka ljetne sezone 30. listopada 2022. godine letjela je dva puta tjedno.
G. Howard Liberman, viši direktor zadužen za odnose s vladama potvrdio je kako je navedeni let u 2022. godini bio izrazito uspješan te da će nastaviti s istom rutom i u ovoj godini, ali od lipnja do kraja listopada i to tri puta dnevno. Također su za ovogodišnju sezonu potpisali ugovore s kompanijama WestJet i Porter, kako bi vezali letove i omogućili putnicima lakše putovanje iz drugih kanadskih gradova do Zagreba preko Toronta.
Vezano uz eventualno proširenje Transatove ponude prema Hrvatskoj, g. Liebman je informirao kako se razmatra i o uvođenju linije iz Toronta za Split, međutim to će ovisiti o raspoloživosti zrakoplova te o slotu u zračnoj luci Split. Naglasio je kako je Air Transat naručio 10-ak novih zrakoplova koji bi bili idealni za rutu Toronto-Split, a zaprimit će se u 2024./25. godini te u međuvremenu će započeti razgovore sa zračnom lukom Split.

Pisane vijesti