Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održane političke konzultacije Hrvatske i Vijetnama

U utorak, 7. ožujka 2023. godine, u Hanoiju su održane političke konzultacije između Republike Hrvatske i Socijalističke Republike Vijetnam koje su predvodili ravnatelj Uprave za političke poslove i politički direktor MVEP-a Petar Mihatov i ravnatelj za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Socijalističke Republike Vijetnam Do Minh Hung.

Sugovornici su raspravili postojeću suradnju i mogućnosti daljnjeg razvoja bilateralne suradnje u području gospodarstva, trgovine, ulaganja, turizma, sigurnosne i pomorske suradnje, znanosti i obrazovanja, sporta, mobilnosti i migracija, kulture, multilateralnih organizacija, odnosa Europske unije i Vijetnama te klimatskih promjena i održivog razvoja. Sugovornici su također razmijenili mišljenja o globalnim i regionalnim pitanjima, u regiji Azije i Indopacifika, kao i u europskoj regiji, uključujući i rat u Ukrajini.

Na konzultacijama je obostrano izražena namjera daljnjeg jačanja suradnje temeljene na zajedničkim interesima. Ravnatelj Mihatov se tijekom boravka u Vijetnamu sastao i s pomoćnikom ministra Nguyenom Minhom Vuom, ravnateljem za međunarodne organizacije MVP-a Phamom Haiem Anhom te predsjednicom Diplomatske akademije Vijetnama Pham Lan Dung.

Ostale vijesti