Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Predsjedništvo BiH pokrovitelj je 12. Sarajevo Business Foruma

Predsjedništvo BiH pokrovitelj je 12. Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će 17. i 18. svibnja biti održan u glavnome gradu BiH. Dvanaesti po redu, Sarajevo Business Forum, prestižna je i prepoznatljiva platforma za poslovno umrežavanje i istraživanje mogućnosti investiranja i poslovanja u zemljama jugoistočne Evrope, a organizira se sa ciljem poticanja ekonomskog razvitka svih država u regiji. U 2023. godini, SBF će svim sudionicima ponuditi dva dana zanimljivih panela, rasprava i poslovnog umrežavanja.
Uz planiranu prisutnost više od 1.500 domaćih, regionalnih i svjetskih predstavnika vlada, ministarstava, investitora i predstavnika poslovnih zajednica koji dolaze iz gotovo 50 zemalja svijeta, na 12. SBF-u očekuju se prezentacije više od 200 investicijskih projekata i poslovnih prilika, organizacija više od 400 G2G/G2B/B2B sastanaka u prisutnosti više od 200 predstavnika medija iz Bosne i Hercegovine, zemalja regije i svijeta.
Prepoznajući važnost udruženog nastupa zemalja iz regije, Bosna Bank International (BBI), uz podršku svojih dioničara, Islamic Development Bank (IsDB) Group, Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB) i Dubai Islamic Bank (DIB), strateškog partnera Ministarstva gospodarstva Sarajevske županije i brojnih domaćih i međunarodnih partnera, započela je s pripremama za predstojeći Sarajevo Business Forum - vodeću platformu susreta koja gotovo uvijek rezultira novim i boljim investicijama a ujedno predstavlja i poslovnu bazu, koju prvenstveno mogu koristiti ključni donositelji poslovnih odluka u državi, kao i svi posjetitelji, izlagači i sudionici.
Tijekom dvanaest godina djelovanja, Sarajevo Business Forum se pozicionirao kao jedan od najvećih poslovnih događaja u regiji i cijeloj jugoistočnoj Europi i pozitivno utjecao na izgradnju imidža države Bosne i Hercegovine kao destinacije za investiranje i gospodarski razvitak.

Pisane vijesti