Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

„Sarajevo Halal Fair“, 17. - 19. svibnja 2023., Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Međunarodni sajam halal industrije „Sarajevo Halal Fair“ (SHF), treće izdanje, održavat će se od 17. do 19. svibnja 2023. godine u Sarajevu. Organizatori Sarajevo Halal Fair-a su Bosna Bank International (BBI) i Agencija za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice BiH.
Najvećem sajmu halal industrije na području zapadnog Balkana i jugoistočne Europe prisustvovat će eminentni domaći i međunarodni stručnjaci iz ovog područja. U isto vrijeme održavat će se i Međunarodni kongres o halal kvaliteti čiji će organizatori, osim BBI banke i Agencije za certificiranje halal kvalitete, biti i nekoliko domaćih znanstvenih i stručnih organizacija. Posebna aktivnost koja će pratiti organizaciju Sarajevo halal sajma je "?Tjedan svjesnosti o značaju halala“. Od 12. do 19. svibnja 2023. godine bit će organiziran niz aktivnosti koje imaju za cilj javnost upoznati sa halalom i njegovim značajem, kako za potrošače tako i za domaće tržište i industriju. Sarajevo Halal Fair je jedinstven sajam i prilika za povezivanje predstavnika iz svih dijelova lanca halal industrije, uključujući privatne kompanije, distributere, ustanove i institucije, certifikacijska tijela, vladine dužnosnike i druge predstavnike halal tržišta.
Halal tržište jedno je od najdinamičnijih svjetskih tržišta koje iz godine u godinu bilježi značajne trendove rasta i pruža velike potencijale za razvoj. Treći Sarajevo halal sajam otvara mogućnosti za poslovne susrete sa proizvođačima, distributerima, investitorima, i održavanje B2B sastanaka, te predstavlja odličnu priliku proizvođačima da predstave svoje halal proizvode i usluge distributerima iz cijelog svijeta.
Više pojedinosti dostupno je na:
https://www.akta.ba/najave/sajmovi-i-izlozbe/158543/rijaset-islamske-zajednice-u-bih-pokrovitelj-treceg-sarajevo-halal-fair-a