Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

EBRD će podržavati privatni sektor, infrastrukturu i zelenu tranziciju u BiH

Predsjednica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Odile Renaud-Basso izjavila je za Fenu da će ta institucija u Bosni i Hercegovini nastaviti podržavati razvoj privatnog sektora, infrastrukturne projekte i "zelenu tranziciju".
Nakon obilaska tunela Ivan na autoputu Koridor Vc, koji je otvoren u listopadu 2022. godine, vrijednost kojeg je bila ugovorena u iznosu od 57.628.570,37 eura bez PDV-a, a koji je financiran putem EBRD-a u iznosu od 50 milijuna eura i bespovratnim sredstvima EU-a od 11,4 milijuna eura koja su osigurana u okviru Agende za povezivanje preko Investicijskog okvira za zapadni Balkan (WBIF), Renaud-Basso je podsjetila da je EBRD dosad u Bosni i Hercegovini investirao oko tri milijarde eura.
EBRD u Bosni i Hercegovini prepoznaje zdrav privatni sektor s malim i srednjim poduzećima koja se mogu razvijati, važnost završetka Koridora Vc za ekonomski razvoj, te "zelenu tranziciju" i dekarbonizaciju gospodarstva kao prioritete koje vrijedi podržavati, naglasila je Renaud-Basso.

Pisane vijesti