Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Svečano primanje u čast Stjepana Hausera

U povodu početka samostalne svjetske turneje hrvatskoga instrumentalista i suosnivača dua '2 Cellos' Stjepana Hausera, uoči njegovoga koncerta 'Rebel with a Cello' u budimpeštanskoj Areni, 22. prosinca 2022., veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj Mladen Andrlić priredio je svečano primanje.
 
Među četrdesetak uzvanika u hrvatskoj rezidenciji pribivali su i veleposlanik SAD David Pressman, veleposlanik Slovenije Marjan Cencen, veleposlanica Turske Cavidan Gulsen Karanis Eksioglu te Libanona Joanna Azzi, a u ime veleposlanika Srbije Svetlana Stanković. Također i direktorica predstavništva Podravke u Mađarskoj Sandra Ledić i direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice Ivana Herceg, ravnatelj Talijanskog kulturnog instituta Gabriele la Posta te Poljskog kulturnog instituta Dominika Teske, zamjenik ravnatelja Mađarskog nacionalnog muzeja Gabor Tomka, predstavnici hrvatskih medija u Mađarskoj kao i osobe iz javnog i kulturnog života u Mađarskoj.
 
Tom je prigodom promovirana i netom osnovana zaklada Hauser Music Foundation, s ciljem pomoći nadarenoj djeci i mladima diljem svijeta u ostvarivanju svog punog potencijala u glazbi i umjetnosti: HAUSER Music Foundation
 
Domjenak je pripremljen zahvaljujući i donacijama tvrtki 'Podravka' i 'Pinkert' te ponaosob hotela 'Esplanade' Zagreb koji je za ovu prigodu pripremio svoju gastronomsku ikonu – zagorske štrukle.
 
Fotografije: Anna Popper/Diplomatic Magazine i Neda Maretić/Hrvatski glasnik

Pisane vijesti