Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Hrvatski božićni koncert klape Kaše u katedrali svetog Petra u Rabatu

Utorak, 13. prosinca 2022. - Veleposlanstvo Republike Hrvatske organiziralo je u okviru proslave kraja godine Božićni koncert u katedrali svetog Petra u Rabatu na kojem je nastupila klapa Kaše. Nakon ovog glazbenog događaja uslijedio je domjenak u hrvatskoj rezidenciji uz projekciju polufinalne utakmice Hrvatska – Argentina – Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022.
Ovaj sjajan glazbeni događaj ponuđen je publici glavnog grada Maroka 13. prosinca, tijekom tradicionalnog Božićnog koncerta koji Veleposlanstvo Republike Hrvatske organizira povodom proslave kraja godine. Više od 250 ljudi pridružilo se ovom događaju u  svečanoj atmosferi prožetoj oduševljenjem publike.
Koncert je održala dubrovačka Klapa Kaše, specijalizirana za koledarske pjesme koje se pjevaju tijekom božićnih blagdana, na dubrovačkom području.
Tijekom više od sat vremena glazbenog nastupa, glasovi Klape Kaše odjekivali su među kamenim zidovima Katedrale svetog Petra u ritmu najradosnijih remek-djela hrvatskog tradicionalnog klapskog repertoara i najljepših božićnih pjesama, čime su očarali publiku koja ih je ispratila ovacijama.
Događaj je uveličao svojom nazočnošću Njegova Eminencija kardinal Cristobal Lopez Romero u pratnji oca Daniela Nourissata, župnika katedrale u Rabatu. Koncertu su se pridružili i fra Marko Bagarić i fra Silvije Šćepanović, gvardijan franjevačkog samostana svetog Franje u Rabatu. Naši fratri se nalaze na službi u Kustodiji Franjevačkih prvomučenika u Maroku, u misijama Reda Manje braće (franjevci), a članovi su hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa sjedištem u Zagrebu. 
Na kraju koncerta upriličen je domjenak u hrvatskoj rezidenciji koji je omogućio gostima da upoznaju umjetnike i uživo prate utakmicu polufinala Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. između Hrvatske i Argentine. Projekcija na velikom platnu je protekla u prijateljskoj i toploj atmosferi, gdje su okupljeni gosti u velikom broju dali podršku Vatrenima.

Pisane vijesti