Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zajedničko gledanje nogometne utakmice Hrvatska - Belgija u hrvatskoj rezidenciji u Budimpešti, 1. prosinca 2022.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj u suradnji s Veleposlanstvom Belgije organiziralo je i treće zajedničko gledanje utakmice skupine Svjetskog prvenstva u Kataru, Hrvatska – Belgija.
Uz veleposlanika Republike Hrvatske Mladena Andrlića i veleposlanika Belgije Siegfrieda Peinena, te sve djelatnike dvaju veleposlanstava, okupilo se pedesetak gostiju među kojima i veleposlanici i drugi diplomati, Hrvati iz Budimpešte kao i predstavnici belgijske gospodarske komore u Mađarskoj. Događaju su nazočili i savjetnik iz Ureda Predsjednice Republike Mađarske kao i savjetnik ministrice pravosuđa Mađarske.
I ovom prigodom osiguran je prijenos utakmice HTV2 na velikom platnu, a dva veleposlanstva ponudila su na stolu ukrašenom hrvatskom i belgijskom zastavom donirane hrvatske proizvode tvrtki 'Podravka', 'Orbico' i 'Pinkert' kao i belgijske slane i slatke zalogaje uz belgijsko pivo.
Sportsko-diplomatski događaj protekao je u izuzetno srdačnoj i prijateljskoj atmosferi uz čestitke Hrvatskoj na plasmanu u osminu finala Svjetskog nogometnog prvenstva.

Fotografije: Anna Popper/Diplomatic Magazine

Pisane vijesti