Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Diplomatski dobrotvorni sajam u Budimpešti

U hotelu 'InterContinental' u Budimpešti održan je 11. Diplomatski dobrotvorni sajam (Diplomatic Charity Fair), tradicionalni događaj kojega prve nedjelje Adventa organiziraju supruge diplomata akreditiranih u Mađarskoj (Diplomatic Spouses of Budapest - DSB).

Sudjelovalo je više od 30 veleposlanstava, među kojima i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj. Događaj je održan pod pokroviteljstvom i u nazočnosti supruge ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Szilvije Szijjártó-Nagy, a uz veleposlanike i druge diplomate država sudionica događaju je nazočio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Mađarskoj Mladen Andrlić, kao i svi djelatnici hrvatskog veleposlanstva.

Brojni posjetitelji mogli su kupiti tradicionalne nacionalne proizvode i suvenire, dok su u gastronomskom dijelu ponuđena raznovrsna nacionalna jela i pića. Ukupan prihod prodajnog sajma dodijelit će se ovoga puta udruzi Tovább Elni Egyesület koja pruža usluge stambenoga zbrinjavanja i zapošljavanja djece i mladih s težim i lakšim invaliditetom, zajednici Bizsu Közösségitér koja se bavi socijalno zapuštenom, pretežito romskom djecom te dječjoj bolnici Heim Pál.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj sudjelovalo je zahvaljujući donacijama Podravka, Orbico i HTZ-a.

Fotografije: VRH Budimpešta i Neda Maretić

Pisane vijesti