Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sudjelovanje hrvatskog ministarskog izaslanstva predvođenog ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac na 117. sjednici Izvršnog vijeća UNWTO-a u Marrakechu

U Marrakechu je od 23. do 25. studenoga održana 117. sjednica Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO) na kojoj je sudjelovalo više od 250 predstavnika zemalja članica UNWTO-a, uključujući 16 ministara i visokih dužnosnika zaduženih za turizam, predstavnike javne i privatne strukture, organizacije za upravljanje destinacijama, kao i specijalizirane investitore.

Republiku Hrvatsku predstavljalo je ministarsko izaslanstvo predvođeno ministricom turizma i sporta gđom Nikolinom Brnjac, u čijem sastavu su bile veleposlanica Jasna Mileta, gđa Helena Zidarić, tajnica Kabineta ministrice, gđa Višnja Letica, savjetnica ministrice i gđa Petra Mlačak Rosić, savjetnica u Kabinetu ministrice.

Na marginama 117. sjednice Izvršnog vijeća UNWTO-a, ministrica Brnjac održala je bilateralne sastanke, posebice s ministricom turizma, rukotvorina i socijalnog i solidarnog gospodarstva Kraljevine Maroko, gđom Fatimom Zahrom Ammor, s kojom je razgovarala o daljnjem jačanju suradnje na području turizma koju su Hrvatska i Maroko započeli potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju 2019. godine, kao i s ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije, g. Ahmedom Aqeelom Al Khateebom s kojim je razgovarala o aktivnostima koje Hrvatska poduzima na povećanju kvalitete ponude i konkurentnosti, održivom turizmu i suradnji u okviru UNWTO-a.

Ministrica turizma i sporta gđa Brnjac i zamjenica ministra gospodarstva i održivog razvoja Gruzije gđa Mariam Kvrivishvili potpisale su memorandum o razumijevanju u području turizma koji otvara put jačanju suradnje između dviju zemalja u području održivog, inovativnog i otpornog turizma, s posebnim naglaskom na digitalizaciju sektora i jačanje suradnje u multilateralnim okvirima.



Pisane vijesti