Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Radni doručak s parlamentarnom skupinom prijateljstva njemačkog Bundestaga

Veleposlanik Gordan Bakota ugostio je u srijedu, 23. studenoga 2022. godine, veleposlanicu Republike Slovenije Anu Polak Petrič te zastupnike i članove njemačkog Bundestaga „Sjeverni Jadran“ na čelu sa zastupnikom i voditeljem skupine Oliverom Luksicem na radni doručak u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Berlinu.

Veleposlanik Bakota je s uvaženim gostima razmijenio mišljenja o aktualnim europskim temama. Pri tome je poseban naglasak stavio na nadolazeće pristupanje Republike Hrvatske euro području i Schengenskom prostoru, nastojanjem Vlade RH pretvaranju Hrvatske regionalnim energetskim čvorištem s posebnim naglaskom na LNG terminalu na Krku, kao i na važnosti integracije država zapadnog Balkana Europskoj uniji.

Dvoje veleposlanika i prisutni zastupnici su se složili kako je uska suradnja između Hrvatske, Njemačke i Slovenije unutar Europske unije i na zapadnom Balkanu od izuzetnog značaja te je potrebno nastaviti koordinaciju na svim razinama.

Uz veleposlanicu Polak Petrič i voditelja skupine Luksica, na radnom doručku sudjelovali su zastupnici: Josip Juratovic, Jasmina Hostert, Christian Haase, Klaus-Peter Willsch, Nadine Heselhaus i Max Straubinger.



Pisane vijesti