Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

25. obljetnica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera organizirala je u utorak, 22. studenoga 2022. godine, svečanost povodom 25. obljetnice djelovanja predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Mađarskoj. Na prigodnom druženju s najvažnijim mađarskim partnerima, predstavnicima turističkog sektora i medija, uz direktoricu Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivanu Herceg, prisustvovali su u ime ministrice turizma i sporta Republike Hrvatske Monika Udovičić, ravnateljica u Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, direktor HTZ-a Kristjan Staničić, direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov, Sandra Ledić, direktorica predstavništva Podravke u Mađarskoj, predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan i predsjednik Hrvatske samouprave Budimpešte Stipan Đurić, kao i veleposlanik Republike Hrvatske Mladen Andrlić, generalni konzul Republike Hrvatske u Pečuhu Drago Horvat i počasni konzul Republike Hrvatske u Velikoj Kaniži Atila Kos.

Direktor HTZ-a Staničić istaknuo je kako su Mađari u Hrvatskoj rado viđeni i iznimno lojalni gosti, izrazivši uvjerenje da će pristupanje Hrvatske eurozoni i schengenskom prostoru donijeti koristi i mađarskim turistima. O profesionalnom i dinamičnom radu Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj govorila je direktorica Herceg. Veleposlanik Andrlić, čestitajući važnu obljetnicu, podsjetio je kako se Hrvatska kroz uspješnost turizma kao glavne gospodarske grane prepoznaje kao privlačna europska, pa i svjetska mediteranska destinacija.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Kvartet Veljak, a proizvodima i poklonima uzvanicima predstavili su se i partneri Podravka, Pannon Borbolt, Liburnia Riviera hotels, Falkensteiner hoteli, Miramare hotel Crikvenica i Jadran hoteli. Čast rezanja slavljeničke torte pripala je Marinu Skenderoviću, umirovljenom utemeljitelju i voditelju Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj koji je ured vodio više od dvadeset godina.

Fotografije: Balazs Grosz



Pisane vijesti