Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Posjet Ústí nad Labem

Na poziv župana Ústecké županije Jana Schillera, veleposlanica Ljiljana Pancirov prisustvovala je završnoj večeri 55. međunarodnog natjecanja mladih pijanista Virtuosi per Musica di Pianoforte koje je održano u gradskom nacionalnom kazalištu.
Prije svečane završne večeri natjecanja predstavnici diplomatskih predstavništva održali su sastanak s gradonačelnikom Ústí nad Labem Petrom Nedvědickym  i njegovim suradnicima te razgovarali o mogućnostima suradnje, kako u organiziranju zajedničkih kulturnih događanja, tako i o predstojećem predstavljanju veleposlanstava i njihovih država na proljetnom sajmu grada. Otvorene su i mogućnosti gospodarske interakcije o čemu je detalje potrebno daljnje razraditi.
Završna svečanost natjecanja mladih pijanista iz 14 zemalja svijeta obuhvaćala je dodjelu nagrada u četiri dobne skupine, od najmlađih do srednjoškolaca. Najveći broj priznanja dobio je trinaestogodišnji Leon Koval, češki natjecatelj koji je, između ostalih nagrada, dobio mogućnost nastupa s filharmonijom Ústí nad Labem slijedeće godine.
Nakon dodjele nagrada koje su bile izdašni prinos raznih tvrtki donatora, održan je koncert svih prvonagrađenih koji je oduševio virtuoznošću izvedbe mladih pijanista.
 

Pisane vijesti