Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Zajedničko gledanje nogometne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Maroka i Hrvatske

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Mađarskoj organiziralo je u suradnji s veleposlanstvom Maroka zajedničko gledanje nogometne utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva između Maroka i Hrvatske u srijedu, 23. studenoga 2022. godine, u rezidenciji u Budimpešti.

Uz veleposlanika Republike Hrvatske Mladena Andrlića i veleposlanicu Maroka Karimu Kabbaj te sve djelatnike dvaju veleposlanstava okupilo se pedesetak gostiju, među kojima dvadesetak veleposlanika i diplomata akreditiranih u Mađarskoj, pa tako i veleposlanik aktualno predsjedajuće EU Češke Tibor Bial i veleposlanik Katra Abdulla Falah Nasser Al Dosari, koji je donio skulpturu – službeni amblem prvenstva i nogometnu loptu. Među dvadesetak Hrvata bili su i predsjednik Hrvatske državne samouprave Ivan Gugan, načelnik Koljnofa Franjo Grubić, predsjednik Glavno gradske hrvatske samouprave Stipan Đurić, glumica Čarna Kršul. Diplomatsko-sportskom događaju pribivali su i ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske Monika Udovičić te direktorica Hrvatske turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov sa suradnicima, koje su usporedno sudjelovale na proslavi 25. obljetnice Ureda Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj, kao i direktorica Ureda HTZ u Mađarskoj Ivana Herceg. U ime sponzora pribivala je i direktorica predstavništva Podravke u Mađarskoj Sandra Ledić, kao i predstavnici tvrtki Orbico i Pinkert.

Utakmica je praćena u izuzetno prijateljskoj atmosferi, kao i zadovoljstvu zbog uspješne suradnje dvaju veleposlanstava. U hrvatskoj rezidenciji nastavlja se praćenje utakmica vatrenih s Kanadom i Belgijom.

Fotografije: Neda Maretić i VRH Budimpešta


 



Pisane vijesti