Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Uručene svjedodžbe polaznicima Škole hrvatskog jezika i kulture za potomke hrvatske iseljeničke zajednice u Republici Južnoj Africi

U prostorijama Hrvatske katoličke misije Sv. Jeronima u Johannesburgu dana 20. studenoga 2022. organizirana je svečanost uručenja svjedodžbi polaznicima Škole hrvatskog jezika i kulture za potomke hrvatske iseljeničke zajednice u Republici Južnoj Africi, koja pod vodstvom profesorice hrvatskoj jezika i književnosti Danijele Tasovac djeluje već drugu godinu zaredom u prostorijama HKM-a, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH.

Školu hrvatskog jezika i kulture u Johannesburgu pohađalo je ove godine 14 djece s izvođenjem nastave uživo, a svjedodžbe je mladim polaznicima uručio veleposlanik RH u Južnoj Africi Ante Cicvarić.

Dobitnici ovogodišnjih svjedodžbi su Ana i Ema Andreis, Eva, Selina i Valentina Jandrijević, Leo Mirošević, Max Muller, Dario, Misho i Renzo Robeiro, Savannah Storm i Tara Sky Rodić, Igor Franko i Matej Tasovac. Za potomke hrvatske iseljeničke zajednice u Južnoj Africi dostupna je i on line nastava za učenje hrvatskog jezika – za odrasle, koja ima polaznike iz cijele Južne Afrike, od Pretorije, Durbana, East Londona do Pietermaritzburga.
 

Pisane vijesti