Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Suradnja između „Sarsılmaz Silah Sanayi“ i „HS Produkta“ (obrambena industrija)

U Veleposlanstva RH u Ankari održan je početkom listopada ove godine sastanak turskih predstavnika s predsjednikom Uprave renomirane karlovačke tvrtke za proizvodnju oružja i vojne opreme „HS Produkta“. Sastanak je održan na inicijativu i uz sudjelovanje predstavnika turske tvrtke koja se bavi proizvodnjom oružja „Sarsilmaz Silah Sanayi“, a organiziralo ga je Veleposlanstvo RH u Ankari s ciljem podrške hrvatske gospodarske diplomacije, kako konkretnoj tvrtki „HS Produkt“, tako i svim hrvatskim proizvođačima iz ove branše.
Karlovačka tvrtka "HS Produkt", renomirani hrvatski proizvođač oružja i vojne opreme, predstavila je svoj proizvodni program te je izrazila interes za uspostavom suradnje s turskim tvrtkama poput „Sarsilmaz Silah Sanayi“ te plasiranjem hrvatskih proizvoda u Tursku. „HS Produkt“ tvrtka je s najmodernijom tehnologijom za proizvodnju pješačkog naoružanja te jedan od najvećih proizvođača pištolja u svijetu, koje je svoje inovacije plasirala u više od 40 zemalja svijeta.
S druge strane, „Sarsilmaz Silah Sanayi“ je jedna od najvećih i najstarijih tvrtki za proizvodnju oružja u Turskoj i proizvodi sportske puške, pištolje, sačmarice i mitraljeze. Kako bi se identificirali projekti od zajedničkog interesa i moguća buduća suradnja dogovoren je posjet turskog izaslanstva „Sarsilmaz Silah Sanayi“ Republici Hrvatskoj i sastanak s predstavnicima „HS Produkta“ u Karlovcu (u sklopu skorašnje regionalne turneje „Sarsilmaz Silah Sanayia“). 

Pisane vijesti