Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Uspješno završen twinnig projekt „Direktiva EU o uslugama“

Uspješno je završen dvogodišnji twinning projekt pod nazivom „Pomoć u provedbi Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju - Direktiva EU o uslugama 2006/123/EC“  kojeg je, kao vodeći partner provelo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja RH te kao junior partner njemačko Ministarstvo gospodarstva i energetike. Cilj projekta je bio potpora daljnjoj integraciji Kosova u svjetsko gospodarstvo te jačanje administrativnih kapaciteta u upravljanju gospodarstvom kroz efikasne regulatorne funkcije.

Ovaj projekt je započeo u studenom 2020. g. te je uspješno proveden i finaliziran unatoč preprekama nastalim zbog pandemije COVID-19, zahvaljujući stručnosti, znanju i zalaganju voditelja projekta Damira Kaufmana te dugoročne twinning savjetnice koja je operativno vodila projekt na terenu gđe Ive Dodig iz Ministarstva gospodarstva.

Nakon što su predstavljeni rezultati projekta, prisutnima su se uz zamjenika ministrice industrije, poduzetništva i trgovine RKS te projektnog leadera g. Damira Kaufmana iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja RH te dr. Christiana Storosta, Junior projekt leadera, obratili i veleposlanik Njemačke Rohde te u ime hrvatskog Veleposlanstva savjetnik dr.sc. Nedjeljko Špilek.

Pisane vijesti