Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Kampanja „WE ARE NATO“ naglašava središnju ulogu NATO-a u održavanju euro-atlantske sigurnosti

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u predstavljanju  nacionalnog promotivnog spota WE ARE NATO kampanje na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, zajedno s ministrom obrane Marijom Banožićem te pravobraniteljicom za ravnopravnost spolova Višnjom Ljubičić.

,,WE ARE NATO kampanja pokrenuta je 2017. godine s ciljem isticanja jedinstva i solidarnosti unutar Saveza u kontekstu kolektivnog doprinosa zaštiti mira i sigurnosti građana. Kampanja prikazuje središnju ulogu NATO-a u održavanju euro-atlantske sigurnosti, kao i načine na koje Savez koristi diplomaciju, vojne snage i tehnološki napredak radi osiguranja mira, kao i ulogu NATO-a u globalnoj sigurnosti. Naglasak kampanje je na civilnoj komponenti Saveza i obraća se mladima i ženama“', istaknuo je ministar Grlić Radman u svome obraćanju.

Promocijom nacionalnog video spota na Fakultetu političkih znanosti službeno se obilježilo premijerno sudjelovanje Republike Hrvatske u „WE ARE NATO“ kampanji, koja se priključila kao deseta saveznica kako bi unaprijedila razumijevanje javnosti o djelovanju NATO-a te predstavila koristi koje proizlaze iz članstva. Promotivni spot realiziran je u koordinaciji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Srednjom medicinskom školom iz Mlinarske ulice, Laboratorijem za robotiku (CRTA) Fakulteta za strojarstvo i brodogradnju te Oružanim snagama Republike Hrvatske.

U svrhu promocije kampanje u Republici Hrvatskoj tijekom godine  održat će se niz interaktivnih događanja, kao što su specijalizirane konferencije, sportski događaji te studentski i učenički posjeti NATO certificiranim tvrtkama. Planirano je ukupno osam tematskih aktivnosti prvenstveno namijenjenih mladima i ženama.

U okviru predstavljanja nacionalnog spota ministri i pravobraniteljica su studentima Fakulteta održali i kratko predavanje o ulozi i važnosti Sjevernoatlantskog saveza, hrvatskom sudjelovanju u NATO-u kao i o ravnopravnosti spolova u OSRH.

Pisane vijesti