Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Obilježavanje europskog dana jezika u sjedištu EU komisije u Stockholmu

Europski dan jezika obilježava se svake godine 26. rujna s jasnim ciljem jačanja javne svijesti o važnosti učenja jezika, promicanja jezične i kulturne raznolikosti Europe i poticanja na cjeloživotno učenje jezika.
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Stockholmu sudjelovalo je ove godine 27. rujna na obilježavanju Europskog dana jezika u  Europahusetu – predstavništvu EU komisije u Stockholmu, zajedno s dvadesetak ostalih Veleposlanstava i kulturnih centara zemalja EU.
 
Predstavljanje jezika zemalja učesnica sastojalo se u organiziranim obilascima škola Regije Stockholm štandovima zemalja učesnica na kojima su se đaci podijeljeni u manje skupine zadržavali određeno vrijeme.
 
Predstavljanje hrvatskog jezika sastojalo se u mini tečaju hrvatskog jezika i zabavnim igrama (kviz, igra memorije) koje su švedske đake potakli na dodatni interes za hrvatski jezik, kulturu i običaje.  
Hrvatski štand je raznolikošću predstavljenih udžbenika, promotivnih materijala, igre i poklona pobjednicima izazvao veliki interes švedskih učenika.
 
Pobjednici mini kviza dobili su na poklon licitarsko srce i hrvatske slatkiše.
 
Zahvaljujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske na dodijeljenim promotivnim materijalima, udžbenicima i prospektima te Samostalnom sektoru za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske na pruženoj potpori u realizaciji projekta.

Pisane vijesti