Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva Države Izrael o suradnji u području zdravstva i medicine, 13. rujna 2022.g.

Sastanak 72. Regionalnog odbora Svjetske zdravstvene organizacije koji se održao u Tel Avivu od 12 do 14. rujna 2022.,  iskorišten je za bilateralne razgovore i potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o suradnji u području zdravstva i medicine. Razgovore su vodili državni tajnik Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske Tomislav Dulibić  i ministar zdravstva Države Izrael Nitzan Horowitz te su nakon istih prigodno potpisali i Memorandum, kojim se uspostavlja institucionalni okvir za jačanje budućih odnosa temeljem intenzivirane suradnje u području zdravstva i medicine od 2019. godine. Kao teme od posebnog interesa za predstojeće razdoblje istaknute su suradnja u području daljnje digitalizacije zdravstva, upravljanje kriznim situacijama u zdravstvu te nastavak razmjene iskustava u post-Covid-19 razdoblju.   

Uz državnog tajnika Ministarstva zdravstva Tomislava Dulibića i veleposlanicu u Izraelu mr. sc. Veselu Mrđen Korać, u radu hrvatskog izaslanstva su sudjelovali dr. Krešimir Capak, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo i dr. Nik Daraboš, opunomoćeni ministar iz Misije RH u Genevi, dok su uz ministra Nitzana Horowitza razgovorima i potpisivanju nazočili prof. Nachman Ash generalni direktor i dr. Asher Salmon, direktor za međunarodnu suradnju Ministarstva zdravstva Države Izrael.

Pisane vijesti