Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na 77. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će od 18. do 23. rujna 2022. godine u New Yorku, gdje će sudjelovati na 77. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Ministar će u New Yorku, osim na otvaranju zasjedanja, sudjelovati i na sastancima o uspostavi održivosti, suradnje i mira, očuvanju demokracije i ljudskih prava uslijed porasta dezinformacija te o restrikcijama temeljnih sloboda online. Također će sudjelovati na sastanku na visokoj razini povodom obilježavanja 30. obljetnice donošenja Deklaracije o pravima pripadnika nacionalnih ili etničkih, vjerskih i jezičnih manjina, kao i na sastancima Grupe prijatelja žrtava terorizma i Međunarodnog partnerstva za informiranje i demokraciju.

Sudjelovat će i na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Europske unije te na sastancima Američko-jadranske povelje (A5), Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) i Srednjoeuropske inicijative (SEI).

Na margini zasjedanja, ministar će održati niz bilateralnih sastanaka s kolegama iz Europe i svijeta te će se susresti s predstavnicima hrvatske zajednice u SAD-u.

Najave