Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Hrvatsko-grčko partnerstvo uspjeh je EU-a

Ministar vanjskih poslova Grčke Nikos Dendias u petak je u Zagrebu rekao kako su grčko-hrvatski odnosi uspješna priča Europske unije i Balkana. „Odnosi između Grčke i Hrvatske dostigli su punu zrelost”, rekao je ministar Dendias u Zagrebu. Grčki šef diplomacije održao je izlaganje na kraju Konferencije veleposlanika, generalnih konzula i vojnih izaslanika Republike Hrvatske.  

„Moram reći da su odnosi Hrvatske i Grčke uspješna priča Europske unije i Balkana”, dodao je ministar Dendias, zaključivši kako će Atena i Zagreb nastaviti surađivati na europskoj perspektivi Balkana.

Hrvatski ministar Gordan Grlić Radman, govoreći o Dendiasovom predavanju, istaknuo je važnost razmjene informacija između državnih diplomacija u vrijeme ruske invazije i posljedica tog rata.
„Upravo ova razmjena informacija našeg dragog susjeda, saveznika i u Europskoj uniji i u NATO-u, našeg partnera, sigurno će pridonijeti još boljem razumijevanju ove situacije, ali i zbližavanju naših dviju zemalja”, zaključio je hrvatski šef diplomacije.

Izvor: Hina/MVEP
 

Priopćenja