Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

ENT isporučio ICT rješenje za digitalizirani monitoring vode

Tvrtka Ericsson Nikola Tesla (ENT) isporučila je JP Elektroprivredi Hrvatske zajednice Herceg Bosne d.d. Mostar cjelovito ICT rješenje koje podrazumijeva uvođenje centralne nadogradive IT platforme za potrebe nadzora kvalitete okoliša u zaštićenim prirodnim područjima i praćenje potencijalnih negativnih utjecaja hidroelektrana na okoliš. To rješenje omogućuje centralno spremanje i transparentni pristup svim podatcima o okolišu radi učinkovitijega praćenja i provedbe plana zaštite okoliša te uključivanja lokalne zajednice u provedbu zaštite, a koristit će se na područja Parka prirode Hutovo blato.
Provedeno rješenje tvrtke ENT u svojoj osnovi je IT rješenje iz područja digitalizacije okolišnih parametara putem podataka koji se telemetrijski, mobilnom komunikacijskom mrežom odašilju sa senzora te se na taj način omogućuje izrada modela eutrofikacije vodnih tijela, primjenom algoritama u samom sustavu.
Uvođenje digitalizacije u monitoring omogućit će transparentan prikaz podataka i procjenu stanja sa svrhom zaštite i održivog korištenja vodenih tijela.

Pisane vijesti