Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Hrvatski veleposlanik u posjetu kod predsjednice Državnog zbora

Veleposlanik mr.sc. Boris Grigić bio je 7. srpnja 2022. u nastupnom posjetu kod predsjednice Državnog zbor Urške Klakočar Zupančič. Razgovarali su o bilateralnoj suradnji, ocijenivši da su Hrvatska i Slovenija dvije susjedne i prijateljske zemlje koje moraju razvijati dobru suradnju na svim područjima bez obzira na otvorena pitanja.
 
Sugovornici su istaknuli važnost parlamentarne suradnje za razvoj sveukupnih odnosa između dviju zemalja. Predsjednica Državnog zbora Klakočar Zupančič je u cilju jačanja parlamentarne suradnje uputila poziv predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandroković da dođe u posjet Ljubljani.
 
Veleposlanik je zahvalio na podršci koju Slovenija pruža ulasku Hrvatske u Eurozonu i Schengen, istaknuvši kako će to donijeti mnoge koristi građanima i gospodarstvu kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji.
 
Sugovornici su razgovarali i o gorućim pitanjima kao što je ruska agresija u Ukrajini te epidemija covida, kao i o podršci zemljama Zapadnog Balkana na njihovom putu prema Europskoj uniji.

Pisane vijesti