Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Radionica Maje Šimleša za djecu dopunske škole „Bartol Kašić“, Pariz, 25. lipnja 2022

U organizaciji AMCA-e (Almae Matris Croaticae Alumni), Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu i dopunske škole hrvatskog jezika „Bartol Kašić“ u Parizu, u prostorijama Veleposlanstva Republike Hrvatske u Parizu održana je 25. lipnja 2022. godine književna radionica za djecu koja pohađaju nastavu hrvatskog jezika, te podjela đačkih knjižica i diploma za školsku godinu 2021/2022. Događanje je zamišljeno i dogovoreno s učiteljicom Marinom Kovačić kao zadnji nastavni sat hrvatskoj jezika, te su se u VRH Pariz okupili svi polaznici dopunske škole „Bartol Kašić“, a kasnije i njihovi roditelji.

Maja Šimleša profesorica je talijanskog i španjolskog jezika, a posljednjih godina bavi se pisanjem  knjiga za djecu u kojima je glavni lik žirafa Suli. Trilogija o žirafi „Suli u avanturi“ – „Prijateljstvo“, „Putovanje“,  i „Škola“ koju je ilustrirao Sven Nemet ubrzo je prepoznata u knjižničarskim, školskim i odgajateljskim krugovima, te je prvi je nastavak uvršten na popis izborne lektire za 1. i 2. razred osnovne škole, prema odabiru knjižničara i učitelja.

Nakon radionice s djecom, učiteljica hrvatskog jezika u pariškoj dopunskoj školi hrvatskog jezika Marina Kovačić, uručila je polaznicima đačke knjižice i svjedodžbe, a polaznici su dobili i sve potrebne informacije o nastavi u školskoj godini 2022/2023.

Prije dolaska u Pariz, književnica Maja Šimleša gostovala je nekoliko dana ranije i u Lilleu, gdje je sa učiteljicom hrvatskog jezika Sanjom Meden održala radionice za djecu koja pohađaju nastavu hrvatskog jezika u Lilleu.

Pisane vijesti