Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veteranski vaterpolo klub iz Zagreba NUDE na 4. međunarodnom vaterpolo turniru u Rabatu - od 26. do 29. svibnja 2022. godine

U Rabatu se održava 4. međunarodni vaterpolo turnir, od 26. do 29. svibnja 2022. godine, u bazenu kluba Sportskog sindikata željezničkih radnika Maroka (Union Sportive des Cheminots du Maroc – USCM), ujedno i organizator ovog amaterskog turnira u suradnji s Veleposlanstvom Mađarske u Rabatu, a pod pokroviteljstvom Kraljevskog marokanskog plivačkog saveza.

Na ovogodišnjem turniru sudjeluju ekipe iz Hrvatske – NUDE Zagreb, Francuske – Montpellier vaterpolo i Teams Marseille), Tunisa – Juniorska reprezentacija, Španjolske – Natacion Caballa i Club Waterpolo Jerez, kao i marokanske ekipe – reprezentacija U21 i U.S.C.M.

Veteranski vaterpolo klub iz Zagreba NUDE, punim nazivom „Nedjeljom u 9h“, ima  dugogodišnju tradiciju nastupa na međunarodnim veteranskim i amaterskim vaterpolo natjecanjima, kao što su Masters' u Južnoj Africi 2017., međunarodni vaterpolo turnir na Islandu 2019. i mnogi drugi. Početkom 2020. godine pozvani su na 4. međunarodni vaterpolo turnir u Rabatu, ali je isti tada odgođen zbog pojave pandemije Covid-19.

Ekipu je posjetila veleposlanica Jasna Mileta te su joj u razgovoru potvrdili da ih je dočekala izvrsna organizacija i  odlična sportska atmosfera te da očekuju da će njihov boravak u Rabatu proteći u znaku zanimljivih vaterpolo utakmica i druženja s igračima i vaterpolskim entuzijastima.

Međunarodni vaterpolski turnir u Rabatu, jedini događaj te vrste organiziran u Maroku u ovoj disciplini, ima za cilj razvoj vaterpola u Maroku kroz program susreta koji okuplja najbolje klubove Maroka sa stranim selekcijama. Također ima za cilj popularizirati ovaj sport u marokanskoj javnosti općenito, a posebno među najmlađima, kako bi se proširila njegova praksa.

Pisane vijesti