Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Održan seminar na temu prijenosa hrvatskog iskustva u području zaštite prava tržišnog natjecanja

Služba za prijenos znanja MVEP-a u suradnji s Ministarstvom ekonomskog razvoja Crne Gore, Direkcijom za zaštitu konkurencije, unutrašnju trgovinu i infrastrukturu kvalitete organizirala je 10. svibnja 2022. godine online seminar “Prijenos hrvatskog iskustva u izradi Zakona o postupcima naknade štete zbog povreda prava tržišnog natjecanja“. Seminar je bio namijenjen predstavnicima Ministarstva ekonomskog razvoja koji su direktno uključeni u pripremu teksta Zakona te predstavnicima Agencije za zaštitu konkurencije.

S obzirom da je Crnoj Gori jedan od prioriteta iz PG 8 – Tržišno natjecanje sudionicima seminara bilo je  korisno čuti hrvatska iskustva iz područja preuzimanja Direktive 2014/14 EU, procesa  formiranja stručne radne skupine i pripreme zakonodavnog okvira kao i konkretna pitanja vezana za provedbu Zakona.

Hrvatsko iskustvo izložila je dr.sc. Mirta Kapural, predsjednica vijeća Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja RH. Edukacija je, iako u virtualnom formatu bila interaktivna i praktična, a predstavnici institucija Crne Gore naglasili su potrebu za daljnjom suradnjom u ovom području.

Ostale vijesti