Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Tamara Obrovac Quartet održao dva koncerta u Litvi

U Litvi su 25. i 26. ožujka 2022. godine u sklopu projekta „Umjetnička organizacija Transhistria Ensemble“ financiranog od strane MVEP-a održana dva koncerta „Tamara Obrovac Quarteta“. Koncert koji je održan 25. ožujka u gradu Birštonasu na „Birštonas jazz festivalu“ je bio iznimno dobro posjećen, te ga je publika izvrsno prihvatila. U Dramskom kazalištu u gradu  Marijampoleu  26. ožujka 2022.g. održan je drugi koncert koji je organiziran u suradnji s VRH Vilnius, a dogovoren je prilikom sastanka s dogradonačelnikom grada Marijampole gospodinom Arturasom Visockisom u studenom 2021. kada se u regionalnoj knjižnici „Petrasa Kriaučiunasa“ otvarala izložba „Marko Marulić – europski humanist“. Koncerti su se trebali održati u sklopu javnodiplomatskih aktivnosti Veleposlanstva (povodom HR PRES), međutim zbog pandemije više su puta bili odgađani.
 
S obzirom da su Republika  Hrvatska i Republika Litva 18. ožujka o.g. proslavile 30. godina uspostave diplomatskih odnosa te da grad Marijampole u ovoj godini slavi 230 godina, drugi koncert posvećen je upravo tim važnim datumima. Posjetiteljima se prije koncerta  obratila privremena otpravnica poslova Dunja Staničić, dok se dogradonačelnik Arturas Visockis prisutnima obratio nakon koncerta. Dogradonačelnik je izrazio oduševljenje prekrasnim koncertom i dodao da Koncert također obilježava prijateljstvo Općine Marijampole i Veleposlanstva Republike Hrvatske u realizaciji lijepih kulturnih projekata, također je izrazio nadu da ćemo i u budućnosti nastaviti ovako lijepo surađivati.

Posjećenost i ovog koncerta je bila izvrsna, Dramsko kazalište je bilo u potpunosti popunjeno. Sami izvođači su bili iznenađeni iznimno pozitivnom reakcijom publike s obzirom da se ne radi o „jazz“ publici koja zna što može očekivati kao što je to bio slučaj dan ranije na „Birštonas jazz festivalu“. 

Pisane vijesti