Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Internetska projekcija hrvatskog filma Moj Dida Je Pao s Marsa, na Međunarodnom festivalu autorskog filma u Rabatu

Međunarodni festival autorskog filma u Rabatu godišnja je kinematografska manifestacija nastala 1994. u glavnom gradu Maroka. Ove godine Festival se vraća sa svojim 26. izdanjem, nakon što je dva puta odgađan zbog pandemije Covid-19. Nastavljajući se do 18. veljače u kinima i online formatu, tijekom ovog izdanja Festivala prikazivat će se online, u srijedu 16. veljače, hrvatski film Moj Dida Je Pao s Marsa.

Mjesto susreta svjetske kinematografije, Festival ima za cilj promovirati širenje zahtjevne kinematografije i njegovati želju marokanske javnosti za kinematografijom donoseći im autorske filmove sa svih strana svijeta.

Film se može pogledati u streamingu na web stranici festivala https://www.festivalrabat.ma/category/live/  , a vrijedi 24 sata.

Godina: 2019.
Trajanje: 79 minuta
Redatelji: Marina Andree Škop i Dražen Žarković
 
SINOPSIS
Nevjerojatna priča o mladoj djevojci i vanzemaljskom robotu u misiji spašavanja njezine djelomično vanzemaljske obitelji.
Unin život se okreće naglavačke kada vidi kako joj djeda otimaju vanzemaljci. U svom podrumu Una otkriva da je njezin djed i sam vanzemaljac čiji je svemirski brod prije nekog vremena pogodio planet. Tamo pronalazi i brodskog pilota, mrzovoljnog malog robota. Una i robot imaju manje od 24 sata da pronađu i spase njenog djeda.

Pisane vijesti