Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Novi paket mjera za pomoć gospodarskim subjektima koji su pogođeni pandemijom i visokim cijenama električne energije u Italiji

Talijanska Vlada izglasala je 21. siječnja ove godine novi paket mjera za pomoć gospodarskim subjektima koji su pogođeni pandemijom i visokim cijenama električne energije. Mjere koje dostižu vrijednost od 1,5 milijarde eura obuhvaćaju gotovo sve sektore. Tako je 200 milijuna osigurano za maloprodaju, isti iznos za gradski prijevoz, 230 milijuna za turističke djelatnosti uz dodatnih 128 milijuna poreznih olakšica turističkim agencijama. Za knjižnice, kina i kazališta osigurano je 110 milijuna, 40 milijuna za sport te 20 milijuna za disko klubove. Preostali dio, oko 500 milijuna eura dodijelit će se regijama i lokalnim tijelima za njihove mjere i jačanje kapaciteta borbe protiv pandemije.
Nastavlja se pomoć zbog rasta cijene struje. Uz već dodijeljenih 3,8 milijarde eura za prvi semestar 2022., izdvaja se dodatnih 1,7 milijardi eura, koji će pretežno biti namijenjeni pomoći gospodarskom sektoru.

Pisane vijesti