Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

OTVORENJE POČASNOG KONZULATA REPUBLIKE HRVATSKE U ANTOFAGASTI

Dana 22. siječnja 2022.g. svečano je otvoren Konzulat Republike Hrvatske sjedištem u gradu Antofagasti te je za novog počasnog konzula Republike Hrvatske imenovan ugledni član hrvatske zajednice g. Marco Buzolić. Uz regiju Antofagasta, novootvoreni Konzulat ostvaruje  konzularnu nadležnost i za regije Atacama i Coquimbo.
Svečana ceremonija održana je u prostorijama Sportskog kluba Hrvatski Sokol u kojem se od 1994. godine nalaze prostorije Konzulata Republike Hrvatske. G. Marco Buzolić treći je počasni konzul Republike Hrvatske u gradu u kojem, uz Punta Arenas na jugu Čilea, živi najveći broj Hrvata i njihovih potomaka.
U svečanosti otvaranja Konzulata sudjelovali su, uz veleposlanicu Miru Martinec, i bivši počasni konzul dr. Pedro Marinov, a svečanost je uljepšana prigodnim nastupom Klape Trisulara. Uz predstavnike svih hrvatskih društava iz Antofagaste, svečanosti otvaranja Konzulata nazočili su i članovi konzularnog zbora iz Antofagaste, predstavnici gradske vlasti te brojni članovi hrvatske zajednice.

Pisane vijesti