Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

„XVII. Defence Services Asia (DSA)“ i „National Security Asia (NATSEC Asia)", 28. - 31. ožujka 2022., Kuala Lumpur, Malezija

Sajmovi „XVII. Defence Services Asia (DSA)“ i „National Security Asia (NATSEC Asia) održavat će se od 28. do 31. ožujka 2022. godine Kuala Lumpur, Malezija, u hibridnom formatu.
DSA je sofisticirana izložba svjetskih hardvera i elektroničkog ratovanja kopnene, zračne, morske i cyber domene; s prikazom najnovijih vojnih proizvoda, tehnologije, zdravstvene skrbi na ratištu, najnovijih sustava obuke i simulacije koja uključuje i sudjelovanje policije značajne u domovinskoj sigurnosti i sustavu zaštite.
Istovremeno će se održati i NATSEC Asia 2022., međunarodna izložba o nacionalnoj sigurnosti za Aziju, koja igra ključnu ulogu azijsko-pacifičkog obrambenog i sigurnosnog središta za svjetsku obranu.
Oba mega-događaja poslužiti će kao ključna platforma koja okuplja različite svjetske stručnjake, proizvođače vojne opreme i naoružanja, profesionalce vojne industrije i vladinih agencija za strateško vojno poslovanje i poslovnu vojnu suradnju te njihovo međusobno povezivanje i uspješno umrežavanje.
U skladu s novim normama, s naglaskom na napredak tehnologija i povezanost, DSA 2022. i NATSEC Asia 2022. bit će nadopunjeni virtualnom platformom koja pomaže sudionicima u pristupu sadržaju prije, za vrijeme i poslije održavanja izložbe. U tom će se smislu DSA orijentirati na rješavanje različitih sigurnosnih problema, posebno u područjima terorizma, kibernetičke sigurnosti, humanitarne pomoći i pomoći u katastrofama, održavanju mira, kao i u zdravstvenoj skrbi na ratištu.
Sudionici i posjetitelji imaju priliku sudjelovati na forumima i konferencijama na temu  regionalne obrane, kibernetičke obrane i sigurnosti, konferenciji o sigurnosti na temu terorizma. Bit će organizirani i „razgovori za okruglim stolom“ na temu humanitarne pomoći i pomoći u katastrofama.
Registracija on-line, putem: Welcome to DSA 2022 - DSA 2022 (dsaexhibition.com).