Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Sastanak ministra Grlića Radmana s direktorom za Globalne odnose OECD-a Andreasom Schaalom

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se danas, 17. prosinca 2021. godine, s direktorom za Globalne odnose OECD-a Andreasom Schaalom, koji boravi u radnom posjetu Zagrebu na poziv ministra.

Tijekom sastanaka ministar Grlić Radman istaknuo je kako je članstvo u OECD-u jedan od strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske, te da je Hrvatska u potpunosti predana ispunjavanju obveza s ciljem približavanja Organizaciji. Ministar je naglasio kako je za Republiku Hrvatsku važno da približavanje standardima OECD-a ima i važan učinak na već započete reformske procese na nacionalnoj razini.

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Andreas Schaal sudjelovao je na sastanku s članovima Međuresorne radne skupine za pripremu pristupanja OECD-u u čijem radu sudjeluju predstavnici nadležnih tijela državne uprave. Razgovaralo se o pripremi Akcijskog plana za suradnju RH s OECD-om i napretku RH u približavanju Organizaciji.

Ovaj posjet pokazatelj je nastavka dobre suradnje Republike Hrvatske i OECD-a, posebno slijedom održane Ministarske konferencije Vijeća OECD-a, na kojoj su 5. i 6. listopada 2021. godine, sudjelovali ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar financija Zdravko Marić te ministar Gordan Grlić Radman.



Priopćenja