Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe u Zadru

U organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u Zadru će se u srijedu, 15. prosinca 2021. godine, održati panel rasprava s građanima u okviru Konferencije o budućnosti Europe pod nazivom „Pripremajući se za sutrašnjicu: Globalna i regionalna uloga EU u odgovoru na transnacionalne izazove“ s početkom u 11 sati (Kneževa palača, poljana Šime Budinića 3).
 
Panel će otvoriti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, a sudjelovat će i potpredsjednica Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica (putem video veze), ujedno i supredsjedateljica Izvršnog odbora Konferencije o budućnosti Europe, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko (putem video veze), zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić te rektorica Sveučilišta u Zadru Dijana Vican. Uslijedit će razgovor s publikom koja će sudjelovati i online – studentima, predstavnicima udruga mladih, civilnog društva, i ostalih zainteresiranih za ove teme.
 
U razgovoru s građanima, koji se organizira u sklopu aktivnosti koje se provode u okviru Konferencije o budućnosti Europe, namjera je potaknuti promišljanja i raspravu, posebno među mladima, o pitanjima poput trebamo li snažnu geopolitičku Europu i koja je strateška važnost politike proširenja za Europsku uniju u cjelini.
 
Konferenciju je moguće pratiti i preko Youtube kanala Ministarstva vanjskih i europskih poslova (youtube.com/c/MVEPRH).

Najave