Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP)

Ministar Grlić Radman na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP)

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je u ponedjeljak, 15. studenog 2021. godine, u Bruxellesu na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država sudionica Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

Na sastanku su predstavljeni prioriteti grčkog predsjedanja SEECP-om te razmotrena aktualna pitanja u području regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi.

Ministar Grlić Radman u svom je izlaganju istaknuo jačanje ukupne otpornosti jugoistočne Europe kao strateški interes Republike Hrvatske. Također je naglasio važnost kontinuirane podrške europskoj perspektivi regije i njezinom oporavku od posljedica pandemije.

Ocijenio je kako će Ekonomski i investicijski plan za Zapadni Balkan, zajedno sa Zajedničkim regionalnim tržištem i Zelenom agendom dodatno potaknuti gospodarsku integraciju regije. Pozdravio je Strategiju Vijeća za regionalnu suradnju do 2030. kao regionalni poziv na djelovanje u provedbi ciljeva održivog razvoja.

Ministar je istaknuo predanost i dosljednost Republike Hrvatske u potpori zemljama jugoistočne Europe u suočavanju s ključnim izazovima, između ostalog i dijeljenjem znanja i iskustva iz integracijskog procesa.

 



Priopćenja