Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman na Forumu Black Sea and Balkans Security

Ministar Grlić Radman na Forumu Black Sea and Balkans Security

Ministar vanjskih i europskih poslova, Gordan Grlić Radman, sudjelovao je u subotu 4. rujna 2021. godine, putem vidio veze na Forumu pod nazivom Black Sea and Balkans Security, jednoj od vodećih debatnih platformi u području sigurnosti, obrane i međunarodnih odnosa.

Ministar Grlić Radman sudjelovao je, zajedno s ministrom vanjskih poslova Rumunjske Bogdanom Aurescuom, na panelu pod nazivom Izazovi i mogućnosti u post-pandemijskom svijetu. Ministar je uvodno naglasio kako je kriza uzrokovana pandemijom produbila postojeće globalne izazove, osobito prijetnje postojećem međunarodnom poretku i vrijednostima demokracije, slobode i vladavine prava.
"Europska unija, NATO i sve države članice moraju, kroz zajedništvo, solidarnost i suradnju, nastojati zaštiti to zajedničko naslijeđe koje ostaje temelj za izgradnju bolje i sigurnije budućnosti", istaknuo je ministar. Posebno se osvrnuo na transformacijsku ulogu koju EU i NATO imaju na prostoru našeg susjedstva, snažno se založivši za nastavak politike proširenja. "Proces integracije država regije najbrži je put ka stabilizaciji jugoistoka Europe, no on zahtjeva čvrstu volju i obvezu država kandidatkinja da ustraju u stvarnoj provedbi potrebnih reformi", zaključio je ministar.



Priopćenja