<p style="text-align: justify;">
Švicarski dnevni list Neue Zuricher Zeitung am Sonntag NZZ am Sonntag u svom je prilogu od 6. listopada ove godine objavio vrlo afirmativni članak o Istri pod nazivom " U potrazi za delikatesama Istarskog poluotoka". Tom je prigodom u fokus stavljena unutrašnjost našeg najvećeg poluotoka s naglaskom na tartufe, gastronomiju i vino. Uz činjenicu da se u članku Istra proglašava vrhunskom gastronomskom destinacijom, hvali se i ukupni turistički razvoj, te poboljšanje kvalitete smještaja. Tako je posebno predstavljen novootvoreni rovinjski Grand Park Hotel Rovinj te motovunski hotel Roxanich Wine and Heritage Hotel, koji plijeni pažnju svojim vinskim podrumom u stijenama. Posebnu pohvalu doživjeli su i tartufi Daniele Puh, koje sprema u vlastitoj kuhinji, te vrhunsko maslinovo ulje Chiavalon, Beli, Ipša, Zubin ili Mate. Ovaj članak je izuzetno dobro odjeknuo u javnosti, te definitivno afirmirao Istru i njezine potencijale, a što bi se trebalo odraziti na povećani posjet švicarske publike i produljenje sezone.</p>
Priopćenja