Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U švicarskom dnevnom listu objavljen vrlo afirmativni članak o Istri

<p style="text-align: justify;"> &Scaron;vicarski dnevni list Neue Zuricher Zeitung am Sonntag&nbsp;NZZ am Sonntag&nbsp; u svom je prilogu od 6. listopada ove godine objavio vrlo afirmativni članak o Istri pod nazivom &quot; U potrazi za delikatesama Istarskog poluotoka&quot;. Tom je prigodom u fokus stavljena unutra&scaron;njost na&scaron;eg najvećeg poluotoka s naglaskom na tartufe, gastronomiju i vino. Uz činjenicu da se u članku Istra progla&scaron;ava vrhunskom gastronomskom destinacijom,&nbsp;hvali se i ukupni turistički razvoj, te pobolj&scaron;anje kvalitete smje&scaron;taja. Tako je posebno predstavljen novootvoreni rovinjski Grand Park Hotel Rovinj te&nbsp; motovunski hotel Roxanich Wine and Heritage Hotel, koji plijeni pažnju svojim vinskim podrumom u stijenama. Posebnu pohvalu doživjeli su i tartufi Daniele Puh, koje sprema u vlastitoj kuhinji, te vrhunsko maslinovo ulje Chiavalon, Beli, Ip&scaron;a, Zubin ili Mate. Ovaj članak je izuzetno dobro odjeknuo u javnosti, te definitivno afirmirao Istru i njezine potencijale, a &scaron;to bi se trebalo odraziti na povećani posjet &scaron;vicarske publike i produljenje sezone.</p>

Priopćenja