Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Predstavljanje hrvatskih proizvoda i gastronomije

<p style="text-align: justify;"> Na sajmu gastronomije Taste of Tokyo 2016., koji se održao od 25. do 27. studenoga pod pokroviteljstvom gradske uprave Tokija, predstavljeni su hrvatski prehrambeni proizvodi prisutni na japanskom trži&scaron;tu. Hrvatsko veleposlanstvo osiguralo je prodajni prostor uvoznicima hrvatskih proizvoda koji su posjetiteljima nudili hrvatske specijalitete fritaju s tartufima, brodet, kuhano vino te degustaciju maslinovih ulja i delikatesnih džemova.</p> <p style="text-align: justify;"> U prodajnom dijelu u ponudi su bila vina Stina, Kutjevo, Iločki podrumi, Belje i Orahovica, džemovi Dida Boža, tartufi i proizvodi od tartufa Zigante, sol Solane Nin te maslinova ulja Oleum Viride Buža i Cuj Črna, koja su na ovogodi&scaron;njem izboru Olive Japan osvojila zlatne medalje.</p> <p style="text-align: justify;"> Posebna atrakcija za mnogobrojne posjetitelje bio je Show Cooking program u kojem je supruga hrvatskog veleposlanika Blaženka Hrastić uz video prijenos predstavila pripremu puretine u umaku od tartufa s rižotom od &scaron;paroga, uz &scaron;to je služeno vrhunsko bijelo vino.</p> <p style="text-align: justify;"> Tartufe za pripremu donirala je tvrtka OishiiCroatia, vino Gra&scaron;evinu Iločkih podruma donirala je tvrtka Adria Trade Co., Ltd., a riža je donacija prijatelja Hrvatske iz grada Tokamachija, s kojim Hrvatska njeguje posebne odnose jo&scaron; od 2002. godine kada je Tokamachi ugostio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju.</p>

Priopćenja