Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Podravki čak 23 odličja za kvalitetu njenih proizvoda u Bruxellesu

<p style="text-align: justify;"> Od 27 prijavljenih proizvoda, čak je 23 Podravkina proizvoda nagrađeno ovim odličjem &scaron;to potvrđuje izvrsnost okusa u kategorijama u kojima su se natjecali. Uz sva dobivena priznanja, Podravku je stručni žiri nagradio posebnim priznanjem &bdquo;Crystal Taste Award&ldquo; za Podravka čaj Limun limeta. Riječ je o nagradi dodijeljenoj za one proizvode koji su 3 godine zaredom nagrađeni s najvi&scaron;om ocjenom od 3 STA zvjezdice i to od strane 3 različita panela degustatora.</p> <p style="text-align: justify;"> Pored toga, znakom Superior Taste Awarda ove godine okitili su se, između ostalih, i Podravka Ajvar, Podravka pasirana rajčica, Podravka juha od koprive sa sirom, Dolcela puding vanilija, Eva sku&scaron;a fileti, Lino Lada milk, Delikates pileća jetrena pa&scaron;teta s čvarcima, Delikates namaz od slanutka hummus, &nbsp;Podravka krem juha od &scaron;pinata, Podravka krem juha od rajčice te Vegeta Grill BBQ marinade.</p> <p style="text-align: justify;"> Prema ocjeni stručnog žirija Međunarodnog Taste &amp; Quality Institute, priznanje Superior Taste Award, kao potvrda kvalitete Podravkinih proizvoda, uručeno je na ceremoniji dodjele nagrada održane 2. lipnja u Bruxellesu. Proizvode ocjenjuje žiri sačinjen od renomiranih europskih &scaron;efova kuhinja i sommeliera iz kulinarskih institucija, metodom slijepog testiranja, pri čemu među ostalim, osobitu važnost pridaju ocjeni okusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda.</p> <p style="text-align: justify;"> &bdquo;Institucija Superior Taste Award nagradila je izvrsnost kvalitete okusa Podravkinog asortimana, ali i na&scaron;u inventivnost i hrabrost u dizajnu okusa. Ove nagrade dodatno vidimo i kao poticaj za razvoj i kombiniranje novih okusa, odnosno sastojaka, koje će na&scaron;i stručnjaci itekako znati primijeniti, a na&scaron;i potro&scaron;ači, uvjereni smo, znati prepoznati.&ldquo; &ndash; istaknula je na ovogodi&scaron;njoj dodjeli priznanja najkvalitetnijim proizvodima u Bruxellesu dr.sc. Jasmina Ranilović, direktorica Podravkinog sektora Istraživanje i razvoj.</p> <p style="text-align: justify;"> Naime, od 2008. godine, kad je prvi puta sudjelovala na navedenom natjecanju, pa do danas, na samom vrhu kulinarske svjetske ljestvice smjestilo se vi&scaron;e od 70 Podravkinih proizvoda, koji svojim okusima, kvalitetom i dizajnom svakodnevno privlače potro&scaron;ače u vi&scaron;e od 40 različitih zemalja svijeta.&nbsp;</p> <p style="text-align: justify;"> (Poslovni dnevnik)</p>

Priopćenja