Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Gastronomy and Wines of Croatia Tasting Dinner

<p style="text-align: justify;"> Uvoznik hrvatskih vina Jean-Louis Berhet organizirao je 17. travnja 2016. godine prezentaciju hrvatskih vina u Bistro Pointe-Claire u Montrealu, pod nazivom &bdquo;Gastronomy and Wines of Croatia Tasting Dinner&ldquo;. Hrvatsku hranu pripremio je jedan od vlasnika Bistro Pointe-Claire Kristijan Konjević.</p> <p style="text-align: justify;"> Uz slijed hrvatske hrane servirana su sljedeća vina: Stina Cuvee 2014., Pilato Pinot Bijeli 2014. (Istra), Zlatan otok Crljenak 2010., Zlatan otok Grand Cru 2010., Krauthaker Chardonnay Rosenberg 2013., Krauthaker Zelenac IBPB 2011.</p> <p style="text-align: justify;"> Na večeri je sudjelovalo oko 85 Kanađana i Hrvata, koliko je dozvoljavao kapacitet bistro-a, a tražila se i karta vi&scaron;e pa se razmi&scaron;lja o organiziranju nove promocije. Večer je bila vrlo uspje&scaron;na, o podrijetlu svakog vina i regiji goste je informirao organizator Jean-Louis, a gostima se pozdravnim riječima obratila i veleposlanica Marica Matković, Veleposlanstvo je svakom gostu poklonilo bombonijeru Kra&scaron;a &bdquo;Croatia&ldquo;, &scaron;to je također razveselilo sve prisutne.</p> <p style="text-align: justify;"> Tijekom večeri promovirala se i Hrvatska kao turistička destinacija, a o uspje&scaron;nosti večere i kvaliteti hrane i vina govori činjenica kako su gosti večeri najavili kako će ponovno doći kada se bude organizirala prezentacija.</p>

Priopćenja