<p style="text-align: justify;">
Ove je godine sajam ProWein, koji je održan u Düsseldorfu od 15. do 17. ožujka 2015. godine, posjetilo preko 52.000 posjetitelja isključivo iz struke, od kojih je 47% doputovalo iz inozemstva. Svoje je proizvode predstavilo 5.970 izlagača iz 50 zemalja. U publikacijama su, unatoč činjenici da hrvatski vinari ove godine nisu nastupali, objavljene dvije zanimljivosti koje su vezane uz Hrvatsku.</p>
<p style="text-align: justify;">
U članku pod nazivom „Bio – organic premium GIN 700ml – weltbester Bio-Gin“ (Bio – organic premium GIN 700ml – najbolji svjetski Bio-Gin), austrijski proizvođač Edeldestillerie Farthofer Mag. Josef Farthofer ističe činjenicu kako za proizvodnju svog vrhunskog džina koristi sastojke koje nabavlja u Hrvatskoj (narančine korice, bio-borovicu, korijander i lavandu). <a href="http://www.prowein.de/cipp/md_prowein/custom/pub/show,lang,1/oid,17398/local_lang_id,1/xa_nr,2413026/~/Web-ProdDatasheet/prod_datasheet#8635">http://www.prowein.de/cipp/md_prowein/custom/pub/show,lang,1/oid,17398/local_lang_id,1/xa_nr,2413026/~/Web-ProdDatasheet/prod_datasheet#8635</a></p>
<p style="text-align: justify;">
Članak kojeg je objavio francuski izlagač Domaine Piron navodi kako se francuski Beaujolais posebno temelji na sorti grožđa Gamay, koja je nastala križanjem crnog pinota i Gouais Blanc, a koju su u 4. stoljeću u Francusku iz područja Hrvatske donijeli Huni. <a href="http://www.prowein.de/cipp/md_prowein/custom/pub/show,lang,1/oid,17398/xa_nr,2424914/~/Web-ExhDatasheet/exh_datasheet">http://www.prowein.de/cipp/md_prowein/custom/pub/show,lang,1/oid,17398/xa_nr,2424914/~/Web-ExhDatasheet/exh_datasheet</a>. </p>
Priopćenja