<p style="text-align: justify;">
<br />
Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu je, 24. lipnja 2014. godine u prostoru Musei San Salvatore in Laurou, sa Sveučilištem Tor Vergata organiziralo konferenciju pod nazivom „Eat Mediterranean, Make the Difference“. Osim znanstvenog dijela konferencije održan je i okrugli stol, koji je vodio talijanski sommelier Paolo Lauciani. Na Konferenciji je prikazan dokumentarni film, snimljen na inicijativu i uz koordinaciju Veleposlanstva RH, „Ispeci, pa reci“. U filmu, koji će biti prikazan i na Sveučilištu Bra u Pollenzu, predstavljeni su tradicionalni hrvatski, mediteranski recepti, te prirodne i kulturne znamenitosti naše obale. Brojnim posjetiteljima Konferencije posluženi su prošek i trogirski rafioli, maslinovo ulje Moliških Hrvata, proizvođača Paola Maddalonija, te hrvatska vrhunskih autohtona vina Malvazija, Plavac, Zelenac, Teran, Pošip.</p>
Priopćenja