<p style="text-align: justify;">
<br />
Još jedan izvrstan novi sir iz Sirane Gligora, Paški sir iz maslinove komine, završio je ovogodišnje natjecanje s prvim mjestom (Best in class) u kategoriji tvrdih ovčjih sireva na World Cheese Championship natjecanju u Sjedinjenim Američkim Državama 20. ožujka ove godine, te je ujedno i prvo visoko međunarodno priznanje za Paški sir izvan europskog kontinenta.</p>
<p style="text-align: justify;">
Sirana Gligora je jošš jednom nositeljica pobjedničke zastave na tridesetom bijenalu World Cheese Championshipa u Winsconsinu, glavnom gradu sira u Americi, pokazujući tako ponovo svijetu kvalitetu našeg najpoznatijeg sira, i u konačnici, izvornih hrvatskih proizvoda. Ukupno 2.619 različitih sireva iz 22 države cijeloga svijeta su pomirisana, prorezana, probijana i kušana od strane 50 međunarodnih stručnih sudaca. U kategoriji tvrdih ovčjih sireva hrvatske su sirane poslale ukupno 6 sireva "kandidata" koji su se natjecali protiv poznatih sireva iz Amerike i poznatih europskih sireva iz Španjolske i Italije. Nakon rigoroznih testiranja, te je Paški sir iz maslinove komine Sirane Gligora proglašen je</p>
<p style="text-align: justify;">
najboljim u svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva, pobjedivši čak i specijalne edicije i rezerve španjolskih ovčjih sireva koji su osvojili preostale medalje.</p>
<p style="text-align: justify;">
Hrvatske sirane šalju sireve na World Championship Cheese natjecanje od 2012. godine, te je ovo prvi put da je hrvatski sir trijumfirao medaljom na tom natjecanju.</p>
<p style="text-align: justify;">
</p>
Priopćenja