Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Matušić sudjelovao je na ‘Virtuosos V4 + Hrvatska’

Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić sudjelovao je ispred Republike Hrvatske na izdanju ‘Virtuosos V4 +’ održan 22. srpnja u Budimpešti, na kojem je ove godine Republika Hrvatska pozvana kao posebni gost

Državni tajnik za političke poslove Frano Matušić sudjelovao je ispred Republike Hrvatske na izdanju ‘Virtuosos V4 +’ održan 22. srpnja u Budimpešti, na kojem je ove godine Republika Hrvatska pozvana kao posebni gost.

Virtuosos je projekt koji je pokrenut prije sedam godina, s ciljem otkrivanja i predstavljanja mladih talenata u području klasične glazbe. Ove godine je prvi puta Republika Hrvatska sudjelovala kao posebna gošća uz države Višegradske skupine (V4). Program je bio prilika za predstavljanje bogate hrvatske kulture i talentirane mladeži, kao i za promociju klasične glazbe i mladih talenata iz pet država članica EU-a. Državni tajnik Matušić, ujedno i predsjednik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, uručio je glavnu nagradu hrvatskom pobjedniku na finalnoj večeri. Imena pobjednika svake od zemalja sudionica čuvaju se u tajnosti do emitiranja finala. Uz državnog tajnika je sudjelovao i veleposlanik RH u Mađarskoj Mladen Andrlić.

 



Priopćenja