Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman s ministricom civilnih poslova BiH Gudeljević

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine, s ministricom civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankicom Gudeljević, tijekom njenog radnog posjeta RH povodom donacije cjepiva protiv COVID-19 Bosni i Hercegovini,...

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman susreo se u ponedjeljak, 7. lipnja 2021. godine, s ministricom civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankicom Gudeljević, tijekom njenog radnog posjeta RH povodom donacije cjepiva protiv COVID-19 Bosni i Hercegovini, a temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o upućivanju pomoći Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Kosovu.

Ministri su razmijenili mišljenja o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te zaključili kako je promjena izbornog zakona glavni uvjet za stvaranje političkog ozračja koje vodi ka ostvarivanju BiH kao funkcionalne, stabilne i prosperitetne države triju konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Ministri su, također, razgovarali o omogućavanju lakšeg prelaska državnih granica, a što je neupitno u interesu svih državljana naših prijateljskih država. Razgovarali su i o naporima koje dvije države ulažu u borbi protiv pandemije COVID-19, kao i nužnosti koordinacije mjera u tome.



Priopćenja