Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Na sjednici Vlade RH usvojena Odluka o organizaciji sudjelovanja djece iz Janjeva, Republika Kosovo u “Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture”

Na 59. sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj u petak, 29. svibnja 2021. godine, usvojena je Odluka o organizaciji sudjelovanja djece iz Janjeva, Republika Kosovo u “Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture”. Na sjednici je ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova sudjelovao državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Zdenko Lucić

Na 59. sjednici Vlade Republike Hrvatske održanoj u petak, 29. svibnja 2021. godine, usvojena je Odluka o organizaciji sudjelovanja djece iz Janjeva, Republika Kosovo u “Maloj školi hrvatskoga jezika i kulture”. Na sjednici je ispred Ministarstva vanjskih i europskih poslova sudjelovao državni tajnik za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Zdenko Lucić.

Projekt je namijenjen potpori hrvatskoj zajednici u Janjevu te posebno adresira očuvanje kulture, jezika i općenito hrvatskog identiteta na tim prostorima. „Mala škola hrvatskoga jezika i kulture“ provodi se u kontinuitetu od 1993. u organizaciji Hrvatske matice iseljenika. Do danas je u njoj sudjelovalo preko tisuću i pol djece iz više od trideset zemalja.

Ovogodišnja Mala škola održat će se od 19. do 30. srpnja 2021. u Novom Vinodolskom te će u nju biti  uključeno do 50 djece. Program uključuje radionice hrvatskoga jezika, upoznavanje sa hrvatskom povijesti i kulturno-spomeničkom baštinom te radionice u prirodi.



Priopćenja