Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Grlić Radman posjetio Kreševo

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetio je drugog dana radnog posjeta BiH tvornicu "Stanić Bevrages" i Franjevački samostan svete Katarine u Kreševu

Ministar vanjskih i europskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman posjetio je drugog dana radnog posjeta BiH tvornicu "Stanić Bevrages" i Franjevački samostan svete Katarine u Kreševu.

U izjavi za medije ministar Grlić Radman ocijenio je posjet BiH vrlo uspješnim - program je bio vrlo bogat, a posjetio je najvažnije institucije i visoke dostojanstvenike vjerskih zajednica, te predstavio hrvatski non-paper o kojem će Hrvatska raspravljati na Vijeću za vanjske poslove EU.

“Franjevački samostan sv. Katarine svjedoči hrvatskom identitetu i snažnoj ukorijenjenosti Hrvata u BiH. Ugodno sam iznenađen s velikim brojem bogatih eksponata. Radi se o jednom od najstarijih muzeja u BiH, kojeg Vlada Republike Hrvatske financijski podupire te će i nastaviti podupirati projekte za očuvanje hrvatskog kulturnog i nacionalnog identiteta”, naglasio je ministar Grlić Radman.

Nadalje je istaknuo da je Hrvatska ispunila svoje vanjskopolitičke ciljeve i globalno je vidljiva u međunarodnoj zajednici, zbog čega jača njena odgovornost prema susjednim zemljama. “BiH je naše neposredno susjedstvo, zemlja s kojom dijelimo granicu dužu više od tisuću kilometara. Stoga smo danas razgovarali o potrebi izmjene Izbornog zakona koja bi uklonila svu diskriminaciju i nejednakost, kako bi se svi građani BiH osjećali ugodno. Hrvatska će pomagati funkcionalnu, stabilnu i sigurnu BiH”, istaknuo je ministar.  

Osvrnuo se i na tvornicu "Stanić Bevrages" i njihovu proizvodnju, za koja je istaknuo da je vrlo impresivna i šalje poruku Hrvatima koji se žele vratiti u BiH da to učine i ulažu u svoj zavičaj.



Priopćenja